Principii de baza ale educatiei unde si magazinul play love isi poate pune amprenta!
Educatia din zilele noastre nu se rezuma la un sistem educational bine pus la punct, la medii de invatamant sigure si adecvate cererilor de formare de pe piata. Este vorba despre mult mai mult! Educatia incepe de acasa si se termina in instutiile de invatamant. Pornind de la o baza solida a educatiei care s-a format in sanul familiei, profesorii si institutiile de invatamant pot alcatui acea educatie echilibrata care ne transforma copiii de astazi in oamenii de maine. Educatia se invata si se insufleteste pe tot parcursul vietii, de la varste mici si pana la cele mai mari. Nicio viata nu va fi suficienta pentru a sti toate lucrurile din lume, cu atat mai mult cand, de la o zi la alta apar schimbari mari in ceea ce priveste invormatia, tehnologia, evolutia.
Cum poate fi imbunatatita educatia si care sunt principiile fundamentale necesare de a fi impartasite cu cei aflati in crestere si nu numai, veti afla in acest material.
Principiile de baza ale educatiei, de acasa si pana la institutiile formatoare.
1. Principiul cunoasterii
Totul porneste de la dorinta, de la dorinta de a fi informati, receptivi si de a invata si a pune in practica lucrurile care ni se aduc la cunostinta. De aceea este foarte important ca parintii sa petreaca cat mai mult timp alaturi de copiii lor si sa le insufleteasca o stare de prietenie. Parintii sunt temelia copiilor, ajutorul de baza, simbolul formarii echilibrate al unui adult responsabil pe viitor. Astfel, copiii pot invata sa aiba mai multa incredere in sine si in parintii lor, daca parintii sunt implicati in educatia acestuia si daca ii sprijina intru totul. Este foarte important sa i se explice copilului pe un ton echilibrat atunci cand greseste, sa stie ca are un sprijin la care poate apela de ori cate ori are nevoie de o indrumare sau de un ajutor, sa fie invatat sa distinga intre bine si rau.
2. Educatia scolara
Nu este suficient ca copiii sa aiba parte de invatamantul universal si gratuit. Este foarte important ca invatamantul sa fie adaptat nevoilor acestora si chiar si cerintelor de pe piata. Copiii cu un IQ peste masura ar trebui sa-si poata dezvolta abilitatile inteligente in institutii mai bine formate, la fel cum acelasi lucru ar trebui sa fie oferit si copiilor care au o serie de dizabilitati si care necesita o formare speciala. De asemenea, ar trebui sa dispara din scoli rasismul de orice natura, cat si metodele de intimidare fizica si psihica. Este important ca copiii sa inteleaga ca la scoala nu exista difrente intre copiii si sa vada acest lucru si practic. Copiii ar trebui incurajati sa se autodepaseasca si ar trebui sa fie felicitati pentru fiecare rezultat pozitiv. Astfel, copiii ar fi mai deschisi catre invatare, catre nou, ar fi mai receptivi la orele de curs si ar creste psihic mai echilibrat.
Profesorii ar trebui sa-si lase acasa problemele personale, iar evaluarile psihologice periodice ar putea stabili daca cadrul didactic este sau nu apt de a-si continua meseria. Faptul ca un invatator sau un profesor cunoaste parintii altui copil, cu care este sau nu in relatii bune cu acesta, poate influenta interactiunea dintre profesor si copil, aspect care practic nu ar trebui sa fie corelat.
De asemenea, orele de studiu ar trebui sa fie si ele raportate la capacitatea fiecarui copil in parte, ca si materiile de altfel. In prezent exista in scoala Romanasca foarte multe materii si/sau o programa care nu-i avantajeaza nici pe copiii mici, nici pe cei tineri. Exista o sumedenie de informatii care nu sunt puse in practica si care nu ajuta la dezvoltarea si la adaptarea indivizilor pentru piata muncii, ceea ce inseamna nimic altceva decat risipa. De asemenea, ar trebui ca studiul sa se concentreze mai mult pe practica si mai putin pe teorie.
3. Educatia sexuala
Ar fi o evolutie uriasa introducerea in institutiile de invatamant a orelor cu educatie sexuala. Este bine ca educatia sexuala sa inceapa de acasa, unde parintii pot discuta periodic si elaborat cu copiii lor legat de acest lucru. Insistentele asupra acestui subiect ii pot ajuta pe cei mici sa fie mai responsabili in ceea ce priveste viata sexuala, cum sa-si ajute corpul, cum sa-l descopere si cum sa actioneze atunci cand vine vorba de astfel de subiecte si momente delicate.
In magazinul play love se gasesc articole ideale si necesare pentru indeplinirea vietii sexuale la tineri si adulti, la cele mai accesibile preturi.
Orele de educatie sexuala ar trebui practicate cel putin o data pe saptamana, incepand cu varsta de 10 ani, atat in randul fetelor, cat si al baietilor. Motivul de altfel il cunostem cu totii si e reprezentat de numarul tot mai mare de adolescente si copile care raman insarcinate la aceasta varsta frageda si care deseori sunt obligate de parinti sa faca avort. Cursurile vin drept o masura preventiva si sunt vazute drept o educatie de viitor.