tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Microsoft prezintă noutățile din Microsoft365 la Inspire – de la aplicații colaborative disponibile în Microsoft Teams la Cloud PC

Microsoft prezintă noutățile din Microsoft365 la Inspire – de la aplicații colaborative disponibile în Microsoft Teams la Cloud PC

Microsoft anunță inovații pentru munca pe model hibrid disponibile în cloud – Microsoft Cloud a fost construit pentru a răspunde noilor tendințe în muncă

145 de milioane de oameni din întreaga lume utilizează zilnic Microsoft Teams, număr în continuă creștere, Teams fiind pentru mulți locul în care ziua de muncă începe și își găsește ritmul natural. În ultimele 18 luni, oamenii au utilizat Teams pentru a se întâlni, a discuta și pentru a colabora, dar și pentru a eficientiza procesele de business de zi cu zi. Astfel, această platformă a devenit noul birou al fiecăruia dintre noi, însă încurajarea angajaților să adopte un model de lucru flexibil necesită adoptarea unui nou model operațional, care să includă oameni, locuri și procese.

 

La Inspire, anul acesta, Microsoft a prezentat trei modalități inovative prin care va dezvolta noi segmente ale Microsoft Cloud pentru munca în mod hibrid: o nouă experiență Dynamics 365 și Microsoft Teams care aduce în prim-plan forța aplicațiilor colaborative, pe care companiile le pot accesa fără costuri suplimentare; Windows 365, care duce computerul în cloud și ne ajută să avem mereu acces la conținut, aplicații, date și setări fără a fi limitați la un singur dispozitiv și noi integrări cu aplicații din Microsoft Viva care îmbunătățesc experiența de utilizare a angajaților. Totodată, Microsoft a mai anunțat și alte inovații la nivelul Microsoft 365 – inclusiv noi capacități de Securitate, noi capabilități de monetizare a aplicațiilor în piață și Microsoft 365 Lighthouse.

Toate aceste inovații, aduc noi oportunități pentru partenerii și clienții Microsoft.

Aplicații colaborative – activați fluxul de lucru cu Dynamics 365 în Teams

Munca hibridă necesită o nouă categorie de aplicații care să fie disponibile în toate spațiile de lucru, în cadrul conversațiilor, al grupurilor sau în timpul întâlnirilor. Aceste aplicații au la bază colaborarea, motiv pentru care ele sunt numite aplicații colaborative. De asemenea, acestea le oferă partenerilor noștri  o oportunitate incredibilă, aceea de a se conecta cu cei 145 de milioane de utilizatori activi (zilnic) ai Teams și de a-și extinde cota de piață căreia se adresează.

Microsoft a anunțat, în cadrul Inspire, noi experiențe de integrare Dynamics 365 cu Teams, transformând Dynamics 365 într-una din primele aplicații colaborative ale Microsoft. Teams și Dynamics 365 oferă împreună noi modalități solide de schimb și captare fluidă de idei în fluxul de lucru, pentru toți membrii unei organizații. În plus, a renunțat la costurile care poate au reprezentat o barieră pentru acest tip de integrare, făcând aceste experiențe disponibile în cadrul Teams pentru orice utilizator, fără costuri suplimentare. Niciun alt furnizor de tehnologie nu oferă acest tip de integrare și accesibilitate (la nivelul unei organizații), fără plata mai multor licențe software subiacente.

Vizualizarea și editarea datelor Dynamics 365 sunt acum integrate în utilizarea Teams – Utilizatorii Dynamics 365 pot invita acum pe oricine din organizație să vizualizeze și să editeze datele chiar în fluxul unui chat sau canal Teams, mai rapid și mai eficient, fără a fi nevoie de schimbarea contextului în mai multe aplicații și surse de date. Pentru vânzători, aceasta include schimbul de informații precum detalii despre oportunitatea de vânzare, istoricul clienților, stadiul relației cu clienții, contactele cheie și multe altele. Pentru reprezentanții serviciului pentru clienți, aceasta ar putea include partajarea informațiilor despre cazurile clienților, furnizarea indicațiilor privind pașii pentru depanare și monitorizarea sarcinilor de follow-up.

Adăugarea unei întâlniri Teams la programări și anexarea automată a notelor – Utilizatorii Dynamics 365 pot adăuga acum o ședință Teams atunci când creează o programare, permițând accesul la informații cheie ale clienților în timpul unui apel Teams. În plus, utilizatorii pot lua notițe direct din apelul pe Teams, acestea fiind salvate automat în cronologia înregistrării Dynamics 365. Numai utilizatorii cu permisiuni adecvate pot accesa datele, garantând faptul că numai angajații potriviți vizualizează, interacționează și partajează înregistrările clienților.

Înregistrări cu notificări automate și lucru conectat – Cu mai mulți angajați care colaborează la înregistrări, este esențial ca părțile interesate să știe atunci când colegii efectuează modificări importante pe măsură ce acestea au loc. Datorită notificărilor automate, părțile interesate sunt avertizate cu privire la actualizări. Utilizatorii pot selecta anumite chat-uri și canale prin care sunt trimise notificările, precum și frecvența notificărilor. În plus, pot fi trimise carduri adaptive specifice pe baza tipului de notificare, permițând mai multe fluxuri de lucru conectate.

Depășirea barierelor cu aplicațiile colaborative de la partenerii noștri – Noile noastre experiențe integrate între Teams + Dynamics 365 reprezintă doar un exemplu de aplicație colaborativă. Microsoft a mai anunțat și o serie de aplicații colaborative noi și îmbunătățite de la partenerii din rândul furnizorilor independenți de software (ISV) care sunt lideri de piață, printre care se numără Atlassian Confluence, SAP C4C, Salesforce, ServiceNow și Workday. Toate aceste integrări reunesc procesele de afaceri și datele structurate în contextul muncii colaborative.

Gestionare mai ușoară a achizițiilor de aplicații Teams în cadrul companiei – Furnizorii independenți de software vor putea în curând să își vândă aplicațiile direct prin intermediul Teams, oferind noi oportunități economice și o experiență simplificată administratorilor IT care se ocupă de aplicația Teams care achiziționează aplicații și abonamente direct de la centrul de administrare Teams în numele organizației lor.

Windows 365 Cloud PC – Windows hibrid pentru o lume hibridă

Ultimul an a subliniat rolul esențial pe care îl au computerele – le utilizăm pentru a ne conecta unii cu alții, pentru a ne spori productivitatea și siguranța în timp ce lucrăm, creăm și învățăm. Luna trecută am introdus Windows 11, care reconfigurează totul, începând de la sistemul de operare, pentru a le oferi utilizatorilor un instrument personalizat și o alegere reală.

Astfel, Microsoft a prezentat Windows 365 – un serviciu cloud care oferă o nouă modalitate de a utiliza Windows 10 sau Windows 11 (când va deveni disponibil, mai târziu în acest an). De la stagiari și antreprenori, la dezvoltatori de software și designeri industriali, Windows 365 le oferă utilizatorilor oportunitatea de a se conecta la aplicațiile, datele și setările lor de pe orice dispozitiv. Acesta creează o nouă categorie numită Cloud PC, care folosește atât puterea cloud-ului, cât și capabilitățile dispozitivului, pentru a oferi o experiență Windows completă și personalizată, de oriunde.

Conectare la computer de pe orice dispozitiv – Utilizatorii își pot transmite instantaneu toate aplicațiile, instrumentele, datele și setările personalizate din cloud pe orice dispozitiv, experiența de utilizare a Windows 10 sau Windows 11 fiind mereu aceeași, indiferent de dispozitiv. Utilizatorul își poate relua activitatea de unde a rămas, deoarece stadiul Cloud PC-ului rămâne neschimbat, chiar și atunci când se trece de la un dispozitiv la altul.

Furnizarea de resurse pentru Cloud PC în câteva minute, fără experiență de virtualizare – Furnizarea de resurse pentru un Cloud PC se poate realiza din dashboard-ul Microsoft Endpoint Manager. O suită de Cloud PC-uri poate fi alimentată cu resurse în câteva minute, incluzând definirea versiunii de Windows, repartizarea anumitor utilizatori sau grupuri și multe altele.

Cloud PC nu este destinat doar sectorului enterprise, deși a fost conceput astfel încât să fie accesibil pentru companii de toate dimensiunile. De fapt, pentru întreprinderile mici și mijlocii, există instrumente ușor de utilizat care ajută administratorii să-și aleagă și să-și configureze propriile medii cloud, oferindu-le tuturor ocazia să aleagă computerul potrivit și să aducă puterea cloud-ului în fața utilizatorilor.

Cloud PC accesat de oriunde în siguranță – Windows 365 este construit pe principiile Zero Trust și este sigur prin design, ajutând la rezolvarea problemelor critice de securitate de astăzi. Informațiile sunt stocate și securizate în cloud, nu pe dispozitiv. Windows 365 utilizează autentificarea multi-factor (MFA) pentru a verifica în mod explicit orice tentativă de conectare sau acces la un Cloud PC prin integrarea cu Microsoft Azure Active Directory (Azure AD). În Microsoft Endpoint Manager se poate asocia autentificarea multi-factor cu politici dedicate de acces condiționat Windows 365, pentru a evalua pe loc riscul la conectare pentru fiecare sesiune.

Cu Windows 365 pot fi utilizate de oriunde și oricând aplicații colaborative, Microsoft Teams, Dynamics 365 și Power Platform. În plus, oferă acces necondiționat la datele personale de securitate și identitate. Cloud PC-ul poate fi accesat de oriunde, de acasă, de la locul de muncă sau în timpul călătoriilor. Windows 365 va fi disponibil publicului larg începând cu data 2 august 2021, iar informațiile suplimentare pot fi accesate pe blogul Microsoft 365 al lui Wangui McKelvey.

Microsoft Viva – Experiența angajaților în fluxul de lucru 

Microsoft Viva este o platformă orientată către oameni, punându-i la curent cu informații despre companie, diverse comunicări, informații despre locul de muncă și asigurându-le accesul la cunoștințe și noi resurse de învățare, pentru a-i ajuta să-și atingă potențialul maxim. Funcționând cu ajutorul Microsoft 365, Viva este o platformă pentru experiența angajatului concepută pentru a lucra cu soluțiile existente și poate fi ușor personalizată și extinsă pentru a face parte din portofoliul oricărei companii, în procesul de transformare a culturii sale. Anul acesta, în cadrul Inspire, Microsoft a prezentat noi integrări ale Microsoft Viva cu diferite soluții dezvoltate de parteneri, instrumente de dezvoltare, studii privind componenta de employee experience și multe altele.

Experiență îmbogățită a angajaților prin intermediul noutăților din Microsoft Viva – La începutul acestui an, Microsoft a anunțat o serie de integrări a platformei Microsoft Viva cu diferite instrumente dezvoltate de parteneri, de la sisteme de gestionare a conținutului la instrumente de wellbeing care facilitează integrarea cu instrumentele și sistemele existente personalizate pentru nevoile afacerii. La Inspire, compania a anunțat 21 de noi integrări cu soluții ale partenerilor, incluzând Workday, Qualtrics și ServiceNow, care vor fi disponibile în această toamnă.

Integrați-vă soluțiile în Microsoft Viva – Microsoft  a introdus noi instrumente pentru a veni în sprijinul partenerilor săi și al dezvoltatorilor software și pentru a-i ajuta să integreze aplicațiile lor în Viva. Disponibile de la sfârșitul acestui an, API-urile Viva Connections facilitează integrarea partenerilor cu dashboard-ul Viva Connections, îmbunătățind astfel vizibilitatea și implicarea instrumentelor lor direct în cadrul experienței Viva. API-urile Viva Learning, disponibile în preview la sfârșitul acestui an, pot fi folosite pentru a extrage de la furnizorii de software-uri de învățare conținut, dar și date scadente și conținut atribuit din sistemele de management al învățării, care pot fi accesate în Teams, Office.com, SharePoint și Microsoft Search în Bing.

Compania (Microsoft) este încântată de entuziasmul cu care clienții adoptă platforma Microsoft Viva – spre exemplu, Old Mutual folosește, în colaborare cu PwC, Viva pentru a-și ajuta managerii să înțeleagă mai bine comportamentul angajaților, astfel încât să le poată asigura angajaților lor o experiență mai incluzivă și mai conectată.

Pentru a-și ajuta partenerii să construiască și să comercializeze aplicații pentru Teams și Viva, Microsoft introduce și o nouă serie de avantaje, pentru dezvoltatorii de aplicații Microsoft 365. Acestea includ accesul la tehnologia Microsoft, consultări individuale cu experți Microsoft pentru a ajuta partenerii să proiecteze și să creeze aplicații colaborative și soluții privind experiența angajaților, resurse de marketing pentru a atrage clienți noi și asistență pentru obținerea statutului de vânzător asociat, pentru a spori vizibilitatea, Microsoft având peste 15.000 de vânzători în teritoriu.

Pentru a avea succes, în contextul în care munca hibridă devine standardul de funcționare, este foarte important ca angajatorii să se asigure de faptul că angajații se simt implicați, echilibrați și încurajați să fie cei mai buni de oriunde. Potrivit unui studiu recent, companiile cu cele mai bune programe în materie de employee experience au avut de 2,2 ori mai multe șanse să-și depășească obiectivele financiare și de 5,1 ori mai multe șanse să facă angajări și să-și păstreze angajații. Mai multe informații pot fi găsite în rezumatul raportului realizat de Josh Bersin Academy, la cererea Microsoft.

Transformare digitală în siguranță

Microsoft îi încurajează pe partenerii săi să clădească relații de încredere cu clienții lor prin noi oferte de soluții și produse de securitate care prioritizează incluziunea, accesibilitatea și sustenabilitatea.

Gestionarea securității clienților la scară largă – Compania tocmai a anunțat că Microsoft 365 Lighthouse este disponibil pentru public preview. Microsoft 365 Lighthouse le oferă partenerilor un punct central și șabloane standard de configurare a securității pentru a gestiona și securiza datele utilizatorilor și dispozitivele clienților lor. În mod specific, Microsoft 365 Lighthouse ajută partenerii să identifice și să acționeze rapid asupra amenințărilor, conectărilor inadecvate și alertelor de conformitate a dispozitivelor. Reducerea complexității managementului, pe măsură ce partenerii Microsoft se extind și standardizează serviciile oferite clienților, le va permite acestora să gestioneze proactiv riscurile și să îmbunătățească nivelul de securitate pentru clienți.

Protejarea clienților finali împotriva fraudei – Microsoft extinde domeniul de acțiune al soluțiilor de securitate (care include acum și activitățile frauduloase), pentru partenerii care ajută deja clienții Azure AD B2C să gestioneze identitatea și accesul pentru aplicațiile clienților lor, prin integrarea soluțiilor de protecție antifraudă Dynamics 365 cu Azure AD B2C.

Vizibilitate în mai multe aplicații – Microsoft a creat funcția add-on de guvernanță pentru aplicații pentru Microsoft Cloud App Security, disponibilă pentru preview public. Partenerii care gestionează deja Microsoft Cloud App Security pentru clienți pot utiliza guvernanța pentru aplicații pentru a monitoriza, proteja și administra aplicațiile Microsoft 365 și pentru a identifica, anunța și preveni rapid comportamentele riscante.

Identificarea activităților riscante pentru utilizatorii cu poziții critice – Microsoft a extins capabilitatea grupului de utilizatori prioritari în Insider Risk Management și a inclus metoda detaliată RBAC, acum și în preview public. Aceasta adaugă permisiuni grupurilor de utilizatori prioritari pentru a limita alertele și cazurile la anumite persoane în loc de întregul grup. 

Personalizarea evaluărilor de reglementare pentru a se potrivi cerințelor unice – Noile modele universale de reglementare pentru cloud non-Microsoft din Compliance Manager le permit partenerilor să utilizeze peste 300 de șabloane disponibile pentru a gestiona poziția de conformitate a clienților pe diferite cloud-uri și aplicații.

Concluzie

Noi, la Microsoft, suntem încântați să oferim inovații care le oferă oamenilor noi modalități de a integra munca și viața personală. Vedem un viitor în care oamenii pot lua micul dejun împreună cu familia și pot recupera rapid informațiile discutate în timpul întâlnirilor ratate; în care organizațiile de toate dimensiunile – de la magazinele locale de biciclete până la companiile multinaționale uriașe – pot valorifica întreaga putere a cloud-ului, de oriunde și în care fiecare angajat se simte inclus și implicat, fie că se află la birou, fie că lucrează de la distanță sau că le îmbină pe cele două. Acest viitor este posibil și Microsoft va lucra în tandem cu partenerii săi pentru a inova în continuare, în beneficiul tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *