tehnikonline.ro comunicat de presa IKEA lansează o experiență de design virtual bazat pe inteligența artificială, pentru consumatorii din România

IKEA lansează o experiență de design virtual bazat pe inteligența artificială, pentru consumatorii din România

Ingka Group, cel mai mare retailer IKEA, lansează astăzi în România noua sa experiență de design digital bazat pe inteligența artificială, IKEA Kreativ. Această funcție ușor de utilizat este concepută pentru a le aduce clienților inspirație și le permite să-și vizualizeze și să-și proiecteze cu precizie locuințele, cu ajutorul funcțiilor interactive.

Dezvoltată de Geomagical Labs, o companie inovatoare în domeniul inteligenței artificiale din Silicon Valley, achiziționată de Ingka Group, IKEA Kreativ folosește tehnologii de ultimă generație pentru a îmbunătăți experiența de cumpărare a mobilierului. „La Ingka Group, ne dedicăm angajamentului nostru de a crea o viață mai bună acasă pentru cât mai mulți oameni.”, a declarat Tatjana Radaković, Digital Manager, IKEA Europa de Sud-Est. „Cu IKEA Kreativ, ajutăm oamenii să depășească obstacolele întâmpinate în amenajarea locuinței, oferindu-le clienților noștri posibilitatea de a-și transforma cu ușurință ideile în realitate și de a-și proiecta astfel locuința ideală.”

Tehnologia patentată folosește inteligența artificială și vizualizarea computerizată de ultimă generație pentru a găsi soluții pentru spațiile clienților, reconstruind spațiile cu modele 3D virtuale, care pot fi apoi șterse. Aceleași rețele neurale AI sunt utilizate și la vehiculele autonome, pentru a înțelege spațiile locuințelor. Tehnologia analizează o serie de imagini panoramice de pe telefonul mobil pentru a crea algoritmic o replică virtuală 3D realistă a unei încăperi, folosind AI. Atunci când folosesc instrumentul, consumatorii vor experimenta un cadru realist care cunoaște bine spațiul și permite ștergerea digitală a mobilierului.

E mai important ca oricând să oferim oamenilor o viață mai bună acasă

Ingka Group își propune să ajute oamenii să își creeze o viață mai bună acasă și să adauge permanent valoare experienței clienților, atât online, cât și offline. 87% dintre clienți vor să se simtă bine în locuința lor, dar au nevoie de ajutor pentru a-și transforma visurile și aspirațiile în realitate.

IKEA Kreativ îmbină anii de experiență acumulați studiind Viața acasă cu cele mai recente inovații în materie de calcul spațial, machine learning și tehnologii de realitate mixtă 3D. Rezultatele raportului IKEA „Viața acasă” au arătat că 56% dintre clienți își doresc fie să se mute, fie să-și renoveze locuința în următorii 2 ani. Având în vedere dezvoltarea accelerată a cumpărăturilor online, IKEA Kreativ oferă o experiență virtuală imersivă, aducând esența magazinului fizic IKEA chiar în confortul de acasă.

 Cu IKEA Kreativ, consumatorii:

  • Vor putea explora produsele IKEA în showroom-uri 3D menite să le ofere inspirație – Clienții pot explora produsele, combinațiile și ideile de design IKEA din peste 50 de showroom-uri 3D care aduc inspirația mai aproape de ei. Aceștia pot răsfoi cu ușurință catalogul IKEA și pot înlocui, muta, roti și aranja rapid produsele în spații virtuale realiste.

 

  • Vor putea proiecta spații personale – Cu IKEA Kreativ Scene Scanner™ integrat în aplicația IKEA, clienții pot crea cu ușurință reproduceri 3D editabile și realiste ale propriilor spații, pe care le pot edita și proiecta cu produse IKEA. Aceștia pot realiza fotografii ale încăperii, pe baza cărora se formează automat o reproducere interactivă a spațiului, cu unghi larg, dimensiuni și perspective precise. În plus, clienții pot „șterge” mobilierul existent dintr-o anumită zonă, pot poziționa un nou produs de mobilier IKEA, pot schimba rapid variantele și pot proiecta o cameră în întregime.

 

  • Se vor bucura de o viață mai bună acasă, oriunde – Odată ce clienții și-au proiectat camera perfectă, pot adăuga produse în coșul de cumpărături, își pot salva ideile de design în contul lor IKEA și pot împărtăși ideile lor de design cu familia și prietenii, pentru mai multă inspirație și sfaturi. Camerele virtuale sunt stocate în cloud și pot fi accesate de oriunde. Clienții își pot aduce proiectele și în magazin, prin intermediul aplicației mobile IKEA.

Funcția IKEA Kreativ a fost disponibilă pentru prima dată în Statele Unite, iar acum este implementată și în alte țări. Consumatorii din România pot accesa gratuit experiența completă de design descărcând aplicația IKEA din magazinul de aplicații sau accesând www.IKEA.ro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *