tehnikonline.ro articole Ploșnițe în casă – 3 lucruri care merită știute despre ele

Ploșnițe în casă – 3 lucruri care merită știute despre ele



Recent, ploșnițele au devenit o pacoste pentru mulți oameni. De ce? Pentru că sunt paraziți care se deplasează ușor din apartament în apartament, preluând în scurt timp întreaga locuință sau clădire. Ce merită să știi despre ploșnițe? Iată cele mai importante trei puncte!

Ploșnițele sunt paraziți care mușcă oamenii

Din păcate, este adevărat că aceste ploșnițe mici și aparent inofensive sunt foarte deranjante și te pot mușca destul de tare. Dacă observi un număr de mușcături dispuse într-o singură linie pe corp, este un semn că au fost implicați acești paraziți și va fi nevoie de interventia unor profesionisti in dezinsectie plosnite.

Ploșnițele mușcă aproape întotdeauna noaptea, când oamenii dorm liniștiți. Mușcăturile lor nu sunt suficient de puternice încât să trezească, așa că urmele sunt vizibile după trezire. De asemenea, merită să știi că ploșnițele se hrănesc cu sângele uman și pot transmite multe virusuri sau bacterii.

Aceste insecte apar și în apartamentele curate și bine întreținute

De obicei, se asociază prezența paraziților cu mizeria, dar în acest caz nu este adevărat.  Desigur, merită să îți amintești că oamenii care sunt specializați în colectarea lucrurilor din coșurile de gunoi sau în transportul de articole nesigure acasă au mai multe șanse să aducă paraziți. Prin urmare, trebuie să ai grijă să nu aduci în interior articole care provin dintr-o sursă necunoscută, sunt folosite sau murdare.

Ploșnițele pot apărea nu numai în case, ci și în hoteluri și transportul public. Astfel, pot fi ușor de mutat dintr-un loc în altul. Dacă apar la vecini, există o mare probabilitate ca acestea să ajungă în curând și la tine în locuință.

Nu te poți proteja împotriva ploșnițelor

Pe de o parte, este dificil să protejezi complet apartamentul de paraziți, dar, pe de altă parte, există modalități de a preveni accesul lor în locuința ta. După cum știi deja, insectele pot apărea într-un apartament bine întreținut și curat, precum și într-un apartament murdar și aglomerat. Trec cu ușurință prin țevi și grătare de ventilație și chiar se plimbă prin exteriorul blocului, intrând prin ferestre. Pentru a te proteja complet împotriva lor, ar trebui să acoperi orice deschidere prin care acestea pătrund. Dar acest lucru nu este posibil.

Firmele specializate oferă serviciul de dezinsecție ploșnițe pentru apartamentele în care au apărut deja paraziți, ci și în cele se dorește prevenirea. In plus, acestea sunt singurele care iti pot oferit cel mai bun pret pentru dezinsectie. Merită să profiți de o astfel de ofertă, deoarece este o garanție că apartamentul tău va fi protejat. Soluțiile folosite pentru dezinsecție descurajează accesul ploșnițele, astfel încât acestea nu vor fi la fel de dispuse să intre în casa ta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *