tehnikonline.ro Uncategorized Future Jobs Cup, un proiect CSR susținut de TikTok și Școala de Valori, își anunță câștigătorii: cine sunt românii inovatori ai noii generații

Future Jobs Cup, un proiect CSR susținut de TikTok și Școala de Valori, își anunță câștigătorii: cine sunt românii inovatori ai noii generații

București, 18 iunie 2024 – TikTok și Școala de Valori anunță finaliștii Future Jobs Cup, o inițiativă CSR concepută să ajute studenții români să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru piața locurilor de muncă aflată în rapidă evoluție. Pe parcursul acestui proiect transformațional s-au înscris aproape 2.400 de studenți din principalele universități din România și tineri care demonstrează ambiția noii generații.

Rezultate cheie:

  • Optimism crescut: 80% dintre participanții Future Jobs Cup care au răspuns unui chestionar intern sunt optimiști cu privire la locurile de muncă viitoare în contextul unei piețe a muncii digitalizate.
  • Competențe dobândite:Participanții au menționat că au dobândit o gamă largă de abilități esențiale, printre care se numără analiza datelor, securitatea cibernetică, recunoașterea știrilor false, utilizarea instrumentelor digitale și editarea video. În plus, peste 80% dintre respondenți au menționat că acum, odată cu încheierea proiectului, se simt mai pregătiți pentru piața muncii viitoare, iar peste 75% dintre ei consideră că proiectul i-a ajutat în acest sens.
  • Dezvoltare personală: Proiectul a contribuit semnificativ la dezvoltarea abilităților non-tehnice ale participanților, cum ar fi colaborarea, adaptabilitatea, comunicarea, creativitatea, motivația și leadershipul.
  • Impact pozitiv: Participanții au subliniat impactul pozitiv al proiectului asupra dezvoltării lor personale și profesionale.

Festivitatea de premiere a fost o sărbătoare a creativității, inovației și a eforturilor tuturor participanților. Peste 1.016 tineri au avansat în a doua etapă a competiției, implicându-se în etapa de pregătire a programului. De asemenea, din juriu au făcut parte Silvia Bogdan, Președinte, Școala de Valori; Alina Hinescu, Manager de parteneriate, Europa Centrală, TikTok; Monica Zara, Partener & Head of Conference, How to Web; Oana Maria Călin, Profesor de Jurnalism și Comunicare; și Administrarea Afacerilor Universitatea București; și Tudor Mureșanu, Trainer de Nimic.

Anunțarea câștigătorilor

Competiția Future Jobs Cup a continuat cu anunțarea echipelor câștigătoare, iar fiecare a prezentat un proiect care integrează noi concepte legate de joburile viitorului.

Câștigătorilor li s-au acordat granturi substanțiale pentru a-și transforma ideile vizionare în soluții cu impact:

  • Locul I ($15.000):Oportune (Alexandru-Emilian Crăciun, Angela Mihaela Ciuraru, Mihai Cosmin Ciuhureanu, David Stancu-Filipescu, Larisa Prelucan) – București și Galați
  • Locul II ($10.000):Zațu (Teodor-Emilian Cazacu, Andreea Ungureanu) – București și Suceava
  • Locul III($7.000): Plant from home (Mihail Câmpeanu, Vlad Postelnicu, Teodora Câmpeanu, Andreea Barbuc, Sofiana Alexe, Bianca-Elena Rotaru) – București și Timișoara

A fost o experiență extraordinară la care nu ne-am așteptat. Mă simt bucuros, e un plus de validare după toată munca pe care am depus-o. Încep să cred că vorba „plec din România că nu am ce face aici” nu o să mai existe în câțiva ani. Prin inițiative ca Oportune și toate celelalte pe care le-am întâlnit în cadrul Future Jobs Cup cred că putem reuși să facem ceva mișto și să schimbăm”, a spus Alexandru-Emilian Crăciun, reprezentant al proiectului Oportune, echipa câștigătoare a locului I, la categoria studenți.

Începând din luna aprilie, ONG-urile de tineret s-au putut înscrie și ele în competiție cu proiecte menite să investească în creșterea și dezvoltarea asociațiilor lor.

  • Locul I ($5.000):RoboClub (Iulian Vîrban, Gabriela Vîrban) – Teleorman
  • Locul II ($3.000):Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de jos” Galați (Alexandru-Cosmin Vlad) – Galați
  • Locul III ($2.000):NewYorkCrew (Sabin-Emilian Prunău) – Galați

Au fost lucruri noi, inedite, dar atât de utile. Am avut ocazia să întâlnim oameni și echipe deosebite cu care am lucrat foarte bine. A fost un concurs, însă noi, ca ONG-uri, nu avem competitori, lucrăm împreună și facem lucruri comune. Suntem bucuroși că putem lansa următoarea fază a proiectului nostru imediat, în câteva săptămâni”, a menționat Iulian Vîrban, reprezentant al proiectului RoboClub, echipa câștigătoare a locului I, la categoria ONG-uri.

Dezvoltarea abilităților de inovare

Știind că 90% din locurile de muncă ale viitorului vor necesita competențe digitale, TikTok și Școala de Valori au lansat Future Jobs Cup pentru a aborda această nevoie critică.

Pe măsură ce tehnologia continuă să ne modeleze viețile, investiția în abilități digitale devine o cale esențială de a prospera pe o piață emergentă a forței de muncă. Competențele digitale sunt esențiale pentru ca tinerii să se dezvolte în lumea modernă, să găsească o implicare semnificativă și să participe activ la o societate din ce în ce mai interconectată și digitalizată. În același timp, abilitățile digitale le permit tinerilor să își dea frâu liber creativității, să își pornească propriile afaceri și să dezvolte soluții inovatoare la problemele reale ale societății contemporane”, a declarat Silvia Bogdan, Președinte, Școala de Valori.

Participanții au putut accesa Future Jobs Academy, un modul amplu de învățare și vor avea oportunitatea de a participa la o serie de sesiuni inspiraționale alături de cei 40 de mentori care s-au alăturat proiectului, printre care se numără Andrei Lasc (Brand Catalyst & Founder POARTA 9), Sabina Mihăilescu (Co-fondatoare ÎntreVecini), Ana Vișan (Marketing Manager bestjobs), Ovidiu Mureșanu (Content Creator) sau Cristiana Oprea (Pilot de raliu & Fondatoare Femei în Motorsport). De asemenea, studenții au participat la 10 ateliere găzduite în principalele centre universitare din România și la 37 de activități digitale care au abordat teme cruciale pentru joburile viitorului.

Participarea la Future Jobs Cup m-a încărcat cu energie și încredere în viitor, oferindu-mi ocazia să întâlnesc tineri extrem de talentați și inovatori. Ce m-a surprins cel mai mult la participanți a fost nivelul lor impresionant de creativitate și determinare de a găsi soluții la provocări curente ale comunităților din care fac parte. O bună parte din succesul unui start-up este dată de capacitatea de execuție a echipei, reziliența și o înțelegere cât mai bună a problemei clienților lor. Este important să aibă o gândire critică care să îi ajute să navigheze cu succes într-o piață a muncii în continuă schimbare și îi va ajuta să creeze impact pozitiv în societate”, a mărturisit Monica Zara, Partener & Head of Conference, How to Web.

Susținerea permanentă a tinerilor

Prin proiectul Future Jobs Cup, TikTok și Școala de Valori au reafirmat angajamentul lor de a stimula creativitatea, bucuria și autenticitatea în timp ce au oferit studenților o serie de informații și instrumente tangibile, menite să-i ajute în viitor. Această inițiativă nu doar că este utilă în procesul lor de angajare, ci pune bazele unei noi generații de antreprenori și specialiști în inovație.

În acest mediu aflat într-o continuă schimbare, nu a fost niciodată mai important ca studenții și tinerii să fie pregătiți și să aibă cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor și schimbărilor. Vrem ca TikTok să se implice direct în oferirea unor soluții palpabile și ne angajăm să contribuim la aceste schimbări care au loc atât la nivelul comunității noastre, cât și în întreaga societate. Și suntem extraordinar de mândri să punem asta la cale alături de Școala de Valori. Așteptăm entuziasmați să vedem rezultatele și cum vor construi viitorul tinerilor”, a spus Jakub Olek, Public Policy and Government Relations Director for CEE & Nordics, TikTok.

Proiectul Future Jobs Cup a avut ca parteneri asociații de studenți și universități de prestigiu din România, printre care Universitatea Româno-Americană din București, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și Universitatea de Științele Vieții din Iași, AIESEC Romania și Board of European Students of Technology (BEST București).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *