Sony introduce noile unități SSD externe de mare viteză și ultra rezistente
- Seriile SL-M de performanță înaltă și seriile standard SL-C compacte sunt dezvoltate pentru fotografi, videografi și creatori de conținut care au nevoie să proceseze fișiere mari de date la viteze mari
- Ultra rezistente din orice punct de vedere; seriile SL-M și SL-C sunt rezistente împotriva prafului, rezistentela apă, la căderi și sunt durabile
- Vitezăde citire și de scriere de până la 1000MB/s
- Criptare hardware cu software inteligent care protejează și securizează datele
Sony anunță două noi unități SSD externe, din seria SL-M de înaltă performanță și respectiv din seria compactă standard SL-C. Aceste SSD-uri externe sunt ultra-rezistente, de mare viteză, dispun de criptare hardware și de un nou software utilitar, astfel încât fotografii și videografii să aibă datele în siguranță chiar și în mediile cele mai dificile. Viteza mare oferită de SL-M și de SL-C permite un flux de lucru mai rapid atunci când vine vorba de procesare, editare, duplicare și stocarea de date.
Rezistent la nevoie
Seriile SL-M și SL-C au un corp dintr-o singură piesă de aluminiu cu o construcție omnidirecțională împotriva șocurilor, care oferă utilizatorului siguranță atunci când vine vorba de stocarea datelor. Cu ratingul IP67, cele două serii sunt rezistente la praf și la apă și includ un port USB Type-C rezistent la apă chiar și fără un capac pentru sigilare. Datele sunt protejate chiar și la căderea în apă la o adâncime de până la un metru. Aceste unități SSD externe sunt durabile și pot rezista la forțe aplicate de până la 6000kgf și la forțe de îndoire de până la 2000kgf, ceea ce înseamnă că utilizatorul nu are nevoie să care alături un kit greu. În plus, seriile SL-M și SL-C sunt rezistente la căderi de la înălțimi de până la 3 metri.
Atât seria SL-M cât și seria SL-C au un corp de aluminiu cu o suprafață stilizată care nu alunecă și un design ușor de remarcat argintiu și galben. În plus, ambele modele dispun de un LED amplasat convenabil, astfel încât este ușor de văzut, precum și de benzi de cauciuc pentru a ține etichetele de identificare în loc și autocolante pentru a identifica diferitele drive-uri.
Viteză mai mare în fluxul de lucru
Seria SL-M de înaltă performanță are o viteză de citire și de scriere de până la 1000MB/s, în timp ce seria standard compactă SL-C series are o viteză de citire de până la 540MB/s și o viteză de scriere de până la 520MB/s. Ambele serii dispun de o interfață USB 3.1 Gen 2 (USB Type-CTM), iar seria SL-M poate atinge viteze foarte mari cu ajutorul tehnologiei NVMe SSD. Datorită celui mai nou controller SSD pentru ambele modele, utilizatorii se pot bucura în mod constant de viteze ridicate chiar și atunci când operează cu fișiere de date de mari dimensiuni copiate sau suprascrise de mai multe ori. Aceste viteze foarte ridicate contribuie la eficientizarea fluxului de lucru, indiferent dacă este vorba despre procesarea unor imagini de rezoluție înaltă sau a unor materiale video 4K, despre duplicarea fișierelor originale pe un alt dispozitiv sau editarea simultană a unui volum mare de imagini.
Securizarea datelor
Aceste unități de stocare SSD externe includ patru caracteristici utile care garantează siguranța permanentă a datelor. Întâi, prin protecția cu parolă, datele pot fi securizate prin criptare hardware AER 256-bit, fără pierderea vitezei de transfer. Suplimentar, protecția cu parolă dublă este disponibilă prin aplicația SSD Utility, care se poate descărca gratuit. Proprietarul (administratorul) poate partaja drive-ul parolat cu alți utilizatori folosind numai parola de utilizator și fără a fi necesar să o dezvăluie și pe cea de administrator. În plus, prin compatibilitatea cu alte platforme, utilizatorii pot seta o parolă de blocare de pe un Mac, iar apoi să acceseze unitatea de pe PC-uri care operează Windows sau de pe smartphone-uri cu Android și viceversa.
Funcția Lifetime Checker, disponibilă și pe aplicația SSD Utility, permite verificarea stării unității de stocare, astfel încât utilizatorul să știe și să fie pregătit atunci când această se apropie de limita de funcționare. Prin aplicația SSD Utility se pot face actualizări sau îmbunătățiri, astfel încât să se mențină funcționarea perfectă a dispozitivului. În final, software-ul de recuperare a fișierelor reduce temerile cu privire la eventuala pierdere a datelor. Ștergerea accidentală a fișierelor, inclusiv a celor RAW și a celor video de rezoluție mare, poate fi inversată.
Ambele modele vor fi disponibile în variante cu capacități de stocare de 500GB, 1TB și 2TB.
Seria SL-M și seria SL-C vor fi disponibile din toamna lui 2019, la prețuri care urmează să fie anunțate în curând.
Pentru mai multe noutăți Sony, vizitați https://presscentre.sony.ro/