tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Honeywell și Universitatea POLITEHNICA din București au premiat 18 proiecte inovatoare realizate de studenții și elevii de liceu înscriși anul acesta în competiția TeChallenge

Honeywell și Universitatea POLITEHNICA din București au premiat 18 proiecte inovatoare realizate de studenții și elevii de liceu înscriși anul acesta în competiția TeChallenge

București, România, 14 noiembrie 2022  18 proiecte realizate de elevi de liceu și studenți au fost premiate în cadrul celei de-a 6-a ediții a competiției TeChallenge, organizate de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București.

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, care vor să își construiască o carieră în domeniu și să își antreneze creativitatea și spiritul inovator. Anul acesta, s-au încris în competiție 126 de tineri (elevi și studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Politehnica Timișoara) cu 53 de proiecte (24 aparținând echipelor de studenți și alte 29 aparținând elevilor).

Dintre acestea, au fost selectate pentru finală 20 de proiecte realizate de echipele de liceeni și 14 proiecte realizate de studenți. Astfel, în urma etapei de evaluare a proiectelor, juriul format din reprezentanți ai companiei Honeywell și ai Universității POLITEHNICA din București a premiat 9 dintre proiectele realizate de cei 82 de elevi înscriși la ediția de anul acesta și 9 dintre cele mai ingenioase proiecte realizate de cei 44 de studenți ai universităților care au luat parte la concurs.

La categoria Studenți, premiul I a fost obținut de echipa Universității Politehnica Timișoara cu proiectul unei sere de interior echipate cu un sistem automatizat pentru agricultură care monitorizează parametrii relevanți pentru plante cu ajutorul senzorilor și va acționa în consecință folosind diverși algoritmi inteligenți. La categoria Elevi, premiul I a fost obținut de echipa Liceului Tehnic Buzău, care a dezvoltat proiectul unui colector solar plan pe care își doresc să îl utilizeze pentru încălzirea apei menajere necesare bucătăriei liceului.

„Scopul proiectului TECHALLENGE este de a susține și promova ideile copiilor, atât a celor de liceu, cât și a studenților noștri, concentrându-se și pe familiarizarea cu tehnologiile avansate și cu cerințele actuale ale pieței muncii. Ediția de anul acesta, comparativ cu edițiile anterioare, a reunit mai multe echipe de elevi, respectiv de studenți, care au prezentat proiecte practice, cu standuri, machete funcționale și cu echipamente aduse într-o formă apropiată de faza finală, motiv pentru care evaluările au putut fi mult mai corecte și mai aplicate. Din edițiile anterioare, suntem foarte impresionați că unul dintre proiectele premiate, care avea în prim plan rachete, a evoluat și se apropie de implementarea unui start-up. Alături de colegii de la Honeywell, ne dorim ca pe viitor să încercăm să finanțăm și proiectele care doresc să continue cercetările cu burse doctorale sau postdoctorale, pentru a putea contribui la implementarea concretă a acestora”, a spus Horia Necula – Prorector al Universității POLITEHNICA din București.

„Educația este unul dintre cei mai importanți factori pentru dezvoltarea armonioasă a oricărei economii și societăți. Ne dorim ca, prin intermediul parteneriatelor solide pe care le derulăm alături de comunitatea academică, să sprijinim cât mai mulți tineri din România să așeze baze cât mai solide pentru carierele lor. TeChallenge este unul dintre cele mai importante angajamente pe care ni le-am asumat încă de acum câțiva ani în acest sens și ne bucurăm să vedem că tradiția acestei competiții merge mai departe. Suntem mândri că putem contribui, astfel, la formarea comunității de specialiști în domeniu din România și ne propunem să dezvoltăm în continuare parteneriatele pe care le avem atât cu Universitatea POLITEHNICA din București, cât și cu alte instituții de învățământ din țară”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Tinerii care se remarcă în cadrul TeChallenge prin proiectele și ideile lor au oportunitatea de a obține apoi un loc în echipa Honeywell, fie în cadrul unor stagii de practică pe durata studiilor universitare, fie ca angajați. Lucrând alături de specialiști din cadrul companiei și aplicând tehnologiile dezvoltate de Honeywell, aceștia își vor putea completa cunoștințele teoretice și practice. Acest fapt îi va ajuta în a-și alcătui lucrările de licență sau disertație, precum și pentru a se orienta mai ușor și mai eficient în carieră.

 

Până în prezent, peste 500 de tineri au participat la competiția organizată de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București, cu un total de 228 de proiecte înscrise.

 

Despre Honeywell

Compania Honeywell (www.honeywell.com) furnizează soluții specifice industriilor, printre care se numără: produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, precum și materiale avansate. Tehnologiile companiei ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați, contribuind la o lume mai inteligentă, mai sigură și sustenabilă.

Despre Honeywell România

Înființată în plan local în 1998, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați https://www.honeywell.com/en-us/global/en-ro.

 

Despre Universitatea Politehnica din București

Universitatea Politehnica din București este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și singura universitate membră CESAER din România.

Tradiția instituției, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar și ale generațiilor de studenți, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea Politehnica din București cunoaște un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universități din lume.

Misiunea Universității Politehnica din București a fost gândită ca o îmbinare de educație, cercetare și inovație, fapt ce reprezintă cheia către o societate și o economie a cunoașterii. Crearea cunoașterii în primul rând prin cercetare științifică, răspândirea ei prin educație și instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informației și utilizarea inovației tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universității.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *